Taidekasvatuslehti, est. 1907

Kuvisopet Villa Lantessa 20.6. – 4.7.2022

Kirjoittajat osallistuivat Suomen Rooman Instituutin eli Villa Lanten opettajakurssiin kesällä 2022.

Jaa somessa

Kirjoittajat osallistuivat Suomen Rooman Instituutin eli Villa Lanten opettajakurssiin kesällä 2022.

Jaa somessa

Suomen Rooman instituutti myönsi Kuvataideopettajat KUVIS ry:lle Villa Lanten opettajakurssin kesällä 2022. Kurssiohjelma perustui instituutin säännöllisesti toistuviin opettajakurssien osiin ja sisältöä räätälöitiin myös kuvataideopettajien mielenkiinnonkohteiden mukaan. Keväällä järjestetyssä arvonnassa kahdeksan onnekasta kuvataideopettajaa sai ainutlaatuisen mahdollisuuden asua kaksi viikkoa upeassa renessanssihuvilassa Villa Lantessa. 

LAPIN YLIOPISTON KUVATAIDEKASVATUKSEN OPEISKELIJA AMI NIEMELÄN JA RAAHEN LUKION KUVATAITEEN LEHTORI AKI PULKKASEN BLOGIKIRJOITUS:  https://lukiokuvista.com/2022/08/23/opekurssilla-rooman-villa-lantessa/

Opettajakurssin ohjelman rungon muodosti tutustuminen historialliseen Roomaan instituutin asiantuntijoiden johdolla. Ikuinen kaupunki tarjosi myös ehtymättömät taideaarteet kuvisopettajien tutkittavaksi, jossa hidasteena oli vain yli kolmenkymmenen kipuava päivälämpötila ja valinnanvaikeus. Kiitos Suomen Rooman Instituutti ainutlaatuisesta kokemuksesta! 

SEIJA ULKUNIEMI: MATKAMOSAIIKKI ROOMASTA– SILMÄNISKUKOHTEIDENI KIMARA

Mihin Roomassa iskin silmäni – mikä silmääni viehätti tai mieltäni kutkutti – sitä valokuvasin. Näitä sirpaleita tarjoilen sinulle tutkittavaksi. Kuva-artikkelissani on yksi hahmotelma matkamuistojeni monista mosaiikeista. Lukuisia paloja jää puuttumaan, kokonaiskuvaa ei tarvitse yrittää hahmottaa. Tapahtumien ajallinen järjestys on jo haihtunut, moni taustatieto unohtunut. Mutta tapahtumapaikka, se on se ikuinen: Rooma.

Lisää samankaltaisia artikkeleita