Taidekasvatuslehti, est. 1907

Tervehdys te kaikki ihanat kuvisopet!

KUVIS ry:n puheenjohtaja (2019-2020), Styluksen toimituskunnan jäsen. Media/kuvisopettaja ja filmihullu.

Jaa somessa

KUVIS ry:n puheenjohtaja (2019-2020), Styluksen toimituskunnan jäsen. Media/kuvisopettaja ja filmihullu.

Jaa somessa

Syksy on alkanut teillä kaikilla varmasti kiireisenä. Ainakin itselläni lukiossa lähiopetuksen ja etäopetuksen jatkuva tasapainoilu on syönyt voimia. Vaikka arki on osiltaan palautunut kevääseen verrattuna normaaliksi, ovat monet asiat nyt toisin: kuvisluokan välineitä desinfioidaan, oppilaita muistutetaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygeniasta, moni opettaja käyttää maskia tai visiiriä opettaessaan.Ja kaikki ovat koko ajan varpaillaan: milloin siirrytään taas kokonaan etäilemään?

Opetus on parasta tuoreena, kuvisopetus erityisesti. On tärkeää että oppilaat pääsevät käyttämään laadukkaita materiaaleja ja saamaan ohjausta omaan työhönsä. Etänä välineet ja opetus tuntuvat jotenkin aina vaillinaisilta, jokin selvästi puuttuu kun esität kuvataiteesta kasvottomille ja mykille hahmoille ruudulla. Samalla täytyy muistaa että etäopetus on myös tuonut tuulahduksen jotain uutta kuvisopetukseen. Monet kuvisopettajat ovat kehittäneet erityisen upeita opetusmateriaaleja, -videoita ja -sivustoja kuviksen etäopetuksen tueksi. Me olemme jatkuvasti pelastaneet toisiamme pulasta jakamalla materiaaleja, hyviä käytäntöjä ja näkökulmia. Ehkä tässä uudessa normaalissa pystymme yhdessä kaikki kehittämään kuvataideopetusta entistäkin paremmaksi.

Kuvataideopettajat KUVIS ry otti huikean askeleen kohti yhteisöllisyyttä siirtämällä kuvataideopettajien Stylus-lehden kokonaan verkkoon! Nyt kuvataidekasvatus ja kuvataideopetus – ruohonjuuritasolla ja korkealentoisissa pilvissä – on saanut arvoisensa alustan. Kannustan kaikkia kuvataideopettajia kirjoittamaan, kuvaamaan ja ideoimaan juttuja, joita haluaisitte yhteisöllemme jakaa.

Stylus on aina ollut teitä varten ja tulee aina olemaan.

Muistetaan olla armollisia itsellemme ja tehdään yhdessä hyvää kuvataideopetuksen eteen.

Artikkelikuva: Anna Suhonen.

Lisää samankaltaisia artikkeleita